RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

Negativan prirodni priraštaj nastavljen i u julu

U Federaciji BiH /FBiH/ u julu je prirodni priraštaj bio negativan i iznosio je minus 228, a vitalni indeks bio je 85 /odnos broja živorođenih i broja umrlih lica/.

U FBiH je u sedmom mjesecu registrovano 1.303 živorođene djece, dok je umrlo 1.531 lice, podaci su Federalnog zavoda za statistiku.

Negativni prirodni priraštaj zabilježen je u skoro svim kantonima, osim u Zapadnohercegovačkom i Zeničko-dobojskom.

U Tuzlanskom kantonu iznosio je minus 66, u Sarajevskom minus 21, u Hercegovačko-neretvanskom kantonu minus 22, u Srednjobosanskom minus 51, Unsko-sanskom minus 50, Livanjskom minus 41, Posavskom minus 22, a u Bosansko-podrinjskom minus jedan.

U FBiH u julu je zaključeno 1.477 brakova, a razvedeno 112.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Ostavite komentar

*

error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!