BiH

Očekuje se potvrda za korištenje vakcina Pfizer i AstraZeneca

Agencija za lijekove BiH danas bi trebala dati potvrdu za korištenje vakcina Pfizer i AstraZeneca koje su u našu zemlju stigle u četvrtak iz Covax mehanizma. To su jedine vakcine koje je BiH kupila.

Jučer nam je stigla još jedna donacija. 30 hiljada kineskih Sinovac vakcina. Riječ je o donaciji Turske, koja je dogovorena nedavno kada su članovi Predsjedništva BiH bili u službenoj posjeti ovoj zemlji.

Nakon carinjenja, vakcine će biti upućene u centralno skladište u Mostaru, a zatim i krajnjim korisnicima, odnosno
vlastima entiteta i Brčko distrikta. Način raspodjele utvrdiće Vijeće ministara BiH.

federalna.ba

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button