BiH

Od 11. maja broj zaposlenih u FBiH povećan za 2.154

Trend otkaza koji je uzrokovala pandemije koronavirusa zbog nevjerovatnog udara na svjetsku ekonomiju, zaustavlje je u Federaciji BiH. Ovaj entitet već drugu sedmicu bilježi porast broj zaposlenih.

Zvanični podaci Porezne uprave FBiH navode da je ukupan broj zaposlenih u Federaciji BiH na dan 19. maja po prebivalištu osiguranika iznosio 510.073 dok po sjedištu poslodavca ukupan broj zaposlenih iznosi 510.321.

Od 11. do 19. maja broj zaposlenih po prebivalištu osiguranika je povećan za 2.154.

Broj zaposlenih po općinama može se pogledati na tabelarnom prikazu.

Raniji podaci su govorili kako je Porezne uprave od 16. marta do 15. maja registrovala 16.631 novozaposlenih, a 43.247 odjava s evidencije tako da je ukupan broj zaposlenih smanjen za 25.638.

Izvor: Klix

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button