RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

Oduzeta brendirana odjeća u vrijednosti od preko 200 hiljada KM

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje u Carinskoj ispostavi Gradiška privremeno su oduzeli veću količinu neprijavljenog brendiranog tekstila u iznosu od 206.500 KM.

Radilo se o tekstilnim proizvodima renomiranih robnih marki: NIKE, BOSS, PRADA, HM, Tommy Hilfiger.

Procijenjena tržišna vrijednosti privremeno oduzete robe iznosi 206.500 KM, a roba je zadržana zbog sumnje da je učinjena povreda prava intelektualne svojine.

U toku poduzimanja mjera korištena je specijalizirana oprema, kao i vozila donirana UIO od aameričke ambasade u BiH putem programa EXBS.

Uprava za indirektno oporezivanje BiH poziva građane da na otvorenu liniju 080 02 06 07 prijave svaki oblik utaje carine ili PDV-a, ili nelegalnu prodaju akciznih proizvoda. Pozivi su besplatni i potpuno anonimni, saopćeno je iz Odjela za komunikacije i međunarodnu saradnju UIOBiH.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!