RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

Podržano imenovanje predstavnika u Odbor za stabilizaciju i pridruživanje

Zajednička komisija za evropske integracije Parlamentarne skupštine BiH prihvatila je danas prijedlog odluke o imenovanju članova parlamenta BiH u Parlamentarni odbor za stabilizaciju i pridruživanje između Parlamentarne skupštine BiH i Evropskog parlamenta.

U parlamentarni odbor predloženi su Snježana Novaković Bursać, Zdenko Ćosić, Mia Karamehić Abazović, DŽenan Đonlagić, Branislav Borenović, Ilija Cvitanović, Šefik DŽaferović, Miroslav Vujičić, Predrag Kojović, Radovan Kovačević, Saša Magazinović, Milan Petković i Denijal Tulumović.

Na današnjoj sjednici usvojen je izvještaj o radu ove komisije za 2022. godinu, dok je sa dnevnog reda, zbog odsustva predstavnika predlagača, skinut Izvještaj o radu Savjeta ministara za 2021. godinu.

Komisija je k znanju primila Informaciju o plenarnom zasjedanju Odbora za evropske poslove koje će biti održano pod okriljem predsjedavanja Švedske Savjetom EU od 14. do 16. maja u Stokholmu.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Dom naroda PS Bosne i Hercegovine traži kandidatski status po ubrzanoj proceduri za BiH

Radio Brčko

PSBiH – Danas imenovanje novog Vijeća ministara BiH

Radio Brčko

Roberta Metsola izabrana za predsjednicu Evropskog parlamenta

Radio Brčko