RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

Poljoprivrednici će možda blokirati GP Orašje

Poljoprivrednici iz Posavine koji su juče blokirali dio magistralnog puta Tuzla – Orašje, nedaleko od graničnog prelaza, najavili su blokadu granice ukoliko ne dobiju odgovor od resornog ministarstva, potvrđeno je za BHRT.

Od Vlade Federacije traže isplatu obećane pomoći za proizvedenu pšenicu u prošloj i ovoj godini, u iznosu od šest stotina maraka po hektaru, zatim trenutnu isplatu dospjelih podsticaja i hitan sastanak sa nadležnim federalnim ministrom.

Najavili su i da će, ukoliko do danas u 10 sati ne dobiju odgovor, blokirati granični prelaz Orašje.

Ministar poljoprivrede Federacije BiH Kemal Hrnjić za BHRT je potvrdio da postoji spremnost Vlade da se pregovara sa poljoprivrednicima i zajednički traži rješenje, te da je danas spreman krenuti u Orašje i da nema potrebe za bilo kakvim radikalnim potezima poput blokade graničnog prelaza.

Izvor: BHRT

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!