RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

Potvrđena smjena Gordane Tadić, glavnog tužioca Tužilaštva BiH

Kao što se i očekivalo, Drugostepena diciplinska komisija VSTS-a, odbila je žalbu Gordane Tadić, glavnog tužioca Tužilaštva BiH, te potvrdila odluku prvostepene komisije o njenoj smjeni sa mjesta glavnog tužioca.

Iz VSTS- a je saopšteno da je Tadićevoj potvrđena i izrečena disciplinska mjera “Premještanje s mjesta glavne tužiteljice Tužilaštva Bosne i Hercegovine na mjesto tužiteljice Tužilaštva Bosne i Hercegovine”.

“Protiv odluke Drugostepene komisije VSTV-a BiH može se uložiti žalba Vijeću kao cjelini u roku od 8 dana od dana prijema odluke. Odluka Drugostepene disciplinske komisije može se pobijati samo zbog izrečene disciplinske mjere, u skladu sa članom 103. stav 2. Poslovnika VSTV-a BiH”, saopšteno je iz VSTS-a.

Podsjećanja radi, prvostepena disciplinska komisija za tužioce VSTS-a BiH, odlučujući po disciplinskoj tužbi Ureda disciplinskog tužioca protiv tužene Gordane Tadić, glavne tužiteljice Tužilaštva Bosne i Hercegovine, donijela je odluku i utvrdila disciplinsku odgovornost tužene zato što je propustila postupiti u skladu sa relevantnim odredbama TCMS-u, te propustila poduzeti potrebne radnje sa ciljem otklanjanja eventualnih tehničkih prepreka za dodjelu predmeta automatskim sistemom odabira. Takođe, Tadićeva je odgovorna jer je suprotno odredbama Zakona o zaštiti tajnih podataka BiH propustila da pokrene postupak personalnih sigurnosnih provjera uposlenika Tužilaštva BiH .

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Брчко: Поднешен захтјев за разрјешење градоначeлника Нишића

Vladimir Matijević

U akciji SIPA-e uhapšen Dragan Šojić, šef Službe za zajedničke poslove institucija BiH

Radio Brčko

Оптужница против четири особе, оштетили буџет за више од пола милиона КМ

Radio Brčko