RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

Požar u Konjicu još aktivan, u Neumu potrebna pomoć iz zraka

Požar na planini Žaba kod Neuma i dalje je aktivan, a za sada nema prijetnje za stanovništvo i objekte.

Jutros je oko 6.40 sati izbio požar u smjeru Prapratnice.

Iz Operativnog centra Civilne zaštite Hergovačko-neretvanskog kantona ističu kako je potreban angažman helikoptera OS BiH.

Požari na Borcima i Glavatičevu kod Konjica i dalje su aktivni.

Na Borcima je stanje malo bolje, dok je na Glavatičevu požar ušao u minsko polje, ali nije potreban angažman helikoptera OS BiH.

Pored ovih, u posljednja 24 sata vatrogasci u HNK-a imali su još 11 intervencija u Mostaru, Čapljini, Čitluku, Konjicu i Prozor-Rami.

Izvor: radisoarajevo.ba

Foto: radiosarajevo. ba

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Sve češći požari u naselju Prutače

Mirsad Arnautović

Брчко: Повећан број интервенција Професионалне ватрогасне јединице

Anđelka Đurić

Brčko: Usljed povećanih temperatura veći broj vatrogasnih intervencija u septembru

Suvad Alagić