RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

Predstavnički dom nije prihvatio zahtjev za smjenu Vijeća ministara BiH

Фото: СРНА

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine nije prihvatio inicijativu poslanika iz opozicionih partija za smjenu trenutnog saziva Vijeća ministara koju su razmatrali na današnjoj sjednici Doma.

Tokom poslaničke rasprave o ovom prijedlogu iznesene su brojne zamjerke na rad Vijeća ministara, ali su poslanici istaknuli i stvari zbog kojih smatraju da sadašnji saziv treba nastaviti obavljati dužnost.

Okosnicu vlasti na državnom nivou čine Hrvatska demokratska zajednica (HDZ), Stranka demokratske akcije (SDA) i Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) s njihovim koalicionim partnerima, a zahtjev su podnijeli poslanici Naše stranke, Socijaldemokratske partije (SDP) i Nezavisnog bloka (NB).

Trinaest poslanika glasalo je za smjenu Vijeća ministara BiH koju predvodi predsjedavajući Zoran Tegeltija (SNSD), 25 poslanika glasalo je protiv, dok ih je troje bilo suzdržano.

Poslanicima se obratio Tegeltija koji je ocijenio da je Vijeće ministara trebalo više komunicirati s javnošću kako bi poslanici prepoznali njihov rad.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Kancelarija koordinatora Vlade distrikta u Vijeću ministara BiH uključena u tri velika projekta

Suvad Alagić

Vijeće ministara BiH danas o lokalitetima nelegalnog ulaska migranata u BiH

Radio Brčko

Vijeće ministara BiH proglasilo stanje nesreće u BiH zbog pandemije koronavirusa

Radio Brčko