RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

Prosječna plata u februaru 1.211 KM

Prosječna februarska neto plata zaposlenih u pravnim licima u BiH iznosila je 1.211 KM i nominalno je viša za 0,2 odsto, a realno niža za 0,2 odsto nego u januaru.

U odnosu na februar prošle godine, prosječna februarska neto plata ove godine nominalno je viša za 14,4 odsto, dok je realni indeks iznosio 1,3 odsto, objavila je Agencija za statistiku BiH.

U finansijskim i djelatnostima osiguranja isplaćena neto plata u februaru iznosila je 1.772 KM, u informacijama i komunikacijama 1.731 KM, a u proizvodnji i snabdijevanju električnom energijom, gasom, parom i klimatizaciji 1.705 KM.

U trgovini na veliko i malo, te popravci motornih vozila i motocikala prosječna februarska neto plata iznosila je 939 KM, u građevinarstvu 884 KM, a u pružanju smještaja, te pripremi i usluživanju hrane 811 KM.

Prosječna februarska bruto plata u pravnim licam u BiH iznosila je 1.863 KM, što pokazuje nominalan rast od 0,1 odsto, a realno je manja za 0,3 odsto u odnosu na januar.

Prosječna mjesečna isplaćena bruto plata za februar u odnosu na isti mjesec 2022. godine nominalno je viša za 14,8 odsto, dok je realni indeks iznosio 1,7 odsto.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Prosječna januarska plata u FBiH iznosila 1.045 KM

Radio Brčko

Prosječna plata u RS pokriva 49 posto potrošačke korpe

Дражен Ристић

Сарајево: Промет индустрије у августу мањи за 3,1 одсто

Vladimir Matijević