RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

Prvi ovogodišnji “Sajam malih porodičnih firmi” od 13. do 16. marta u Sarajevu

Prvi ovogodišnji “Sajam malih porodičnih firmi” u organizaciji Udruženja „Kupujmo i koristimo domaće – kvalitetno proizvedeno u BiH“ bit će održan od 13. do 16. marta na Trgu oslobođenja – Alija Izetbegović u Sarajevu.

Cilj održavanja sajma jeste afirmacija domaće privrede i promocija domaćih proizvoda. Učestvovat će četrdeset bh. firmi iz različitih industrijskih oblasti.

Firme su iz tekstilne, građevinske i prehrambene industrije, a zastupljeni su i organska proizvodnja, proizvodnja meda, rukotvorine, nakit i kozmetika.

Udruženje dugi niz godina ovim projektom nastoji uticati na svijest građana da kupuju domaće proizvode i koriste usluge domaćih kompanija.

Sajmovi i slične manifestacije su, kako ističu,  idealna prilika da se građani upoznaju o domaćim firmama i kvaliteti njihovih proizvoda. Pored promocije širi se i mreža kupaca što otvara  priliku za proširenje djelatnosti kojima se male firme bave.

Svi proizvodi se na sajmu mogu pronaći i po promotivnim cijenama, što je praksa već jedaneset godina, ističu iz Udruženja „Kupujmo i koristimo domaće – kvalitetno proizvedeno u BiH“.

Izvor teksta i fotografija: FENA

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Sinoć na Susretima u Brčkom predstava “Schindlerov lift”, večeras Bosansko narodno pozorište iz Zenice sa komadom“Sedam strahova“

Suvad Alagić

Сарајево: Одређен једномјесечни притвор особи која се доводи у везу са убиством полицајаца

Radio Brčko

Prvi državni zatvor u Sarajevu primio prve zatvorenike

Radio Brčko