RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

Rekordni prihodi od indirektnih poreza

Uprava za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine bilježi nove rekordne prihode od indirektnih poreza, pa je tako u mjesecu avgustu 2023. godine prikupljen najveći mjesečni iznos prihoda od uspostave institucije, čak 979 miliona KM.

Kumulativno, prihodi od indirektnih poreza u osam mjeseci 2023. godine iznosili su 6 milijardi i 931 milion KM i veći su za 495 miliona KM ili 7,69 % u odnosu na isti period 2022. godine kada su iznosili 6 milijardi i 436 miliona KM.

UIO je u periodu januar-avgust 2023. godine privredi vratila 1 milijardu i 454 miliona KM povrata PDV-a, tako da su neto prikupljeni prihodi koji su otišli u raspodjelu korisnicima u periodu januar-avgust 2023. godine, a to su država, entiteti i Distrikt Brčko, iznosili su 5 milijardi i 477 miliona KM i veći su za 407 milion KM u odnosu na prihode koje su sa Jedinstvenog računa korisnici dobili za isti period 2022. godine.

Izvor: BHRT

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!