RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

Rudari u FBiH održali štrajk upozorenja

U svih sedam rudnika koji djeluju u sastavu koncerna “Elektroprivreda Bosne i Hercegovine” jutros je održan jednosatni štrajk upozorenja zbog nepostizanje dogovora o kolektivnom ugovoru za oblast rudarstva, koji je istekao 30. aprila.

Predsjednik Sindikata radnika rudnika u Federaciji BiH Sinan Husić ističe kako će štrajk upozorenja biti održan i sutra.

U sindikatu očekuju nastavak razgovora kako ne bi realizirali odluku o opštom štrajku u svim rudnicima, koji je zakazan za 23. maj.

Husić je naveo kako je jedna opcija za dogovor – produženje važenja starog kolektivnog ugovora uz izmjenu osnovice za obračun plate, što bi značilo povećanje plata za zaposlene u rudnicima.

Izvor: BHRT

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Rudari “Stranjana” sinoć napustili jamu, u kojoj se više neće kopati ugalj

Radio Brčko

Rudarima “Breze” se u štrajku pridružili i građani

Radio Brčko

Prvomajska protestna šetnja – Rudari zatražili dostojanstven kolektivni ugovor

Radio Brčko