RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

Sarajevo: Akademija scenskih umjetnosti poziva sve koji su iskusili uznemiravanje da to prijave

Na Facebook grupi Nisam tražila, koja je pokrenuta nakon priznanja srbijanske glumice Milene Radulović, kao i još nekoliko glumica i djevojaka o silovanju koje su doživjele više puta od učitelja glume Miroslava Mike Aleksića, objavljene su brojne potresne priče žena iz regiona koje su također doživjele ponižavanje ili seksualno uznemiravanje.

Na toj grupi objavljeno je i nekoliko postova o Akademiji scenskih umjetnosti i metodama određenih profesora na prijemim ispitima.

Saopćenje Akademije scenskih umjetnosti (ASU) prenosimo u cijelosti:

“Potaknuti postovima na Facebook stranici „Nisam tražila,“ mi, uposleni na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu, pozivamo i ohrabrujemo sve koji su iskusili uznemiravanje da to prijave u nadležne institucije ili menadžmentu ASU.

Reagujući instantno, ASU Sarajevo je formirala prostor od povjerenja za sve studentkinje i studente i zaposlene da prijave sva eventualna nedolična ili nasilna ponašanja. U tom kontekstu, ASU se obavezuje da svako takvo ponašanje oštro sankcionira. Na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu nema tolerancije prema bilo kojoj vrsti zloupotrebe, zlostavljanja niti uznemiravanja. Nastavićemo sa poštivanjem digniteta svakog pojedinca, i etika će biti uvijek osnova našeg rada kao i do sada.

Sve slučajeve koji spadaju u opisane kategorije možete prijaviti u pravnu službu ASU na mail: sekretar@asu.unsa.ba”, navodi se u saopćenju koje je objavljeno i na Facebook stranici Nisam tražila.

Izvor: https://radiosarajevo.ba/

Foto: Internet

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Na listi čekanja za upis u sarajevske vrtiće oko 1.500 djece

Radio Brčko

Обилне падавине проузроковале поплаве у Источној Илиџи и Трнову

Radio Brčko

U Sarajevu danas otvoren prvi Servis centar za poreske obveznike

Radio Brčko