RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

SIPA vrši raciju u Privremenom prihvatnom centru Blažuj

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su u saradnji s policijskim službenicima Granične policije Bosne i Hercegovine, Direkcije za koordinaciju policijskih tijela u BiH, Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, te Službom za poslove sa strancima BiH i Obavještajno sigurnosnom agencijom BiH, pod nadzorom Tužilaštva BiH i Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, započeli združenu kriminalističko-taktičku radnju racija, na području šireg lokaliteta Privremenog prihvatnog centra Blažuj.

U raciji je angažovano oko 300 policijskih službenika iz naprijed navedenih policijskih tijela.

Provodi se operativno taktička radnja racija šireg lokaliteta Privremenog prihvatnog centra, kojom je izvršeno privremeno ograničenje slobode kretanja unutar centra, te pregled lica, stvari i prostorija u cilju pronalaska lica koja tu nelegalno borave kao i pronalaska nelegalnog naoružanja, narkotika, i drugih predmeta koji potiču iz krivičnih djela ili mogu poslužiti za ugrožavanje sigurnosti korisnika i uposlenika centra, te identifikacija organizatora krivičnih djela “organizovanje grupe ili udruženja za izvršenje krivičnog djela krijumčarenje migranata” i krivičnim djelom “krijumčarenje ljudi”, kao i drugih krivičnih djela, naveli su iz SIPA-e.

Dodali su da će više informacija biti poznato po okončanju aktivnosti.

Izvor: BHRT

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.