RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

Stranci moraju posjedovati najmanje 150 KM za svaki dan planiranog boravka u BiH

Vijeće ministara BiH je na prijedlog Ministarstva sigurnosti BiH, nakon pribavljenog mišljenja Ministarstva vanjskih poslova BiH, na sjednici održanoj 23. januara 2020. godine donijelo odluku o najmanjem iznosu sredstava potrebnom za izdržavanje stranaca za vrijeme namjeravanog boravka u BiH.

“Ovom odlukom utvrđuje se najmanji iznos sredstava potreban za izdržavanje stranca za vrijeme namjeravanog boravka u Bosni i Hercegovini, sredstava za izlazak iz zemlje, uključujući i sredstva potrebna za zdravstvenu zaštitu stranca, za 2020. godinu”, stoji u odluci predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Zorana Tegeltije.

Zakon o strancima BiH nalaže da stranci prilikom ulaska u BiH posjeduju gotov novac u domaćoj ili stranoj konvertibilnoj valuti, da posjeduju sredstva bezgotovinskog plaćanja prihvaćena u bankarskom sistemu u BiH ili sredstva koja omogućavaju podizanje novca u Bosni i Hercegovini.

Izvor: Klix

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.