BiH

Tegeltija s delegacijom IOM-a: BiH neopravdano sama nosi teret migrantske krize

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija razgovarao je danas u Sarajevu sa šefom osoblja Međunarodne organizacije za migracije (IOM) iz Ženeve Eugenijem Ambrosijem o aktuelnim temama u vezi s problemom migrantske krize.

Šef osoblja IOM-a upoznao je predsjedavajućeg Vijeća ministara s aktivnostima koje ova međunarodna organizacija provodi, s ciljem pomoći rješavanja problema smještaja migranata.

Predsjedavajući Tegeltija je tokom sastanka istaknuo da BiH neopravdano sama nosi preveliki teret migrantske krize u odnosu na veličinu i broj stanovnika, te ukazao potrebu veće koordinacije i zajedničke saradnje svih relevantnih institucija i sigurnosnih agencija u rješavanju pitanja ilegalnih migracija.

Tegeltija je naglasio da je Vijeće ministara BiH opredijeljeno da, u skladu sa svojim nadležnostima, kao i u dogovoru s Delegacijom Evropske unije, nastavi da pruža maksimalnu podršku u iznalaženju rješenja za problem ilegalnih migracija koji, s obzirom na povećan broj incidenata i krivičnih djela, ima sve više sigurnosni karakter – saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button