BiH

ТУРКОВИЋЕВА НЕОДГОВОРНА ПРЕМА ОРГАНИМА БиХ И ЊИХОВИМ ОДЛУКАМА

Министар иностраних послова у Савјету министара Бисера Турковић изјавила је да "Руска Федерација неће диктирати хоће ли БиХ у НАТО" него да о путу БиХ у тај савез одлучују грађани и институције БиХ.

Српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је Срни да је министар иностраних послова у Савјету министара Бисера Турковић неодговорна према органима БиХ, те да не поштује политику Предсједништва БиХ које је усвојило Програм реформи у коме се наводи да сарадња са НАТО не прејудицира чланство и да ће бити потребно ново одлучивање.

“Прича о НАТО је постала неподношљиво дегутантна и то само показује како је БиХ безвезна земља. Изгледа да у БиХ нису довољно јасне поруке неких званичника из овог савеза који кажу да сарадња БиХ у постојећем облику не прејудицира чланство и да ће бити потребна нова одлука о чланству”, рекао је Додик и поновио да је Српска против чланства БиХ у НАТО.

Он је подсјетио да је и Савјет министар промијенио назив Комисије за интеграцију у НАТО, а коју су подржавали Мирко Шаровић /лидер СДС-а/ и остали, у Комисија за сарадњу са НАТО.

“Све то говори у прилог чињеници да је јасно дефинисана политика, и да било какве слободне интерпретације не доприносе разумијевању у БиХ. То је видљиво поготово у данима када се обиљежава неоправдано и злочиначко НАТО бомбардовање Србије и зато је за Српску неприхваљтива било каква прича о интеграцији, немогућа је и трајно далека”, поручио је Додик.
Он је навео да је потребно усмјерити се на облике сарадње који су могући, а да о чланству у НАТО савез морају одлучити сви у БиХ.
“Република Српска је против чланства, а из одлука Народне скупштине и оних које заступамо у заједничким институцијама јасно је да не би требало о томе ништа посебно говорити. У Федерацији БиХ имају потребу да стварају још више конфузије у, ионако, раштиманој земљи каква је БиХ”, закључио је Додик.
Министар иностраних послова у Савјету министара Бисера Турковић изјавила је да “Руска Федерација неће диктирати хоће ли БиХ у НАТО” него да о путу БиХ у тај савез одлучују грађани и институције БиХ.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button