RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

Тузланска полиција разбила ланац проституције у Живиницама, Тузли, Лукавцу и Брчком

Тузланска полиција разбила је ланац проституције који се одвијао у Живиницама, Тузли, Лукавцу и Брчком, а међу ухапшенима Фаик Брчаниновић (66), који је осумњичен као вођа групе и за њега је предложен притвор.

Тузланско Кантонално тужилаштво предложило је Општинском суду у Живиницама да одреди једномјесечни притвор за шездесетшестогодишњег Фаика Брчаниновића из ове општине због сумње да је починио продужено кривично дјело навођење на проституцију.

Брчаниновић је осумњичен да је од јануара прошле до августа ове године у Тузли, Живиницама, Лукавцу и Брчком подстицао више жена на проституцију и учествовао у организовању пружања сексуалних услуга за више мушкараца, те тако прибављао себи противправну имовинску корист.

Дио новца од пружања сексуалних услуга давао је оштећеним женама, а дио задржавао за себе, саопштило је данас Кантонално тужилаштво.

Припадници Министарства унутрашњих послова (МУП) Тузланског кантона су, према налогу Тужилаштва и наредби Општинског суда у Живиницама, у уторак, 16. новембра, извршили претресе на више локација у Живиницама, Тузли, Калесији и Брчком, када су три особе ухапшене.

Након криминалистичке обраде, ове особе су уз извјештај о почињеном кривичном дјелу предате у надлежност Тужилаштва.

Истрага за навођење на проституцију је отворена и против женске особе из Калесије чији су иницијали М.Б, која је осумњичена да је са Брчаниновићем учествовала у једној радњи у организовању пружања сексуалних услуга.

Након испитивања у Тужилаштву, ова особа је пуштена да се брани са слободе.

Истрага је отворена и против лица из Тузле чији су иницијали И.К, које је осумњичено за кривично дјело неовлаштено држање оружја или експлозивних материја.

Припадници МУП-а Тузланског кантона су, приликом претреса стана овог лица у Тузли, пронашли пиштољ и муницију које је посједовао без важеће дозволе за држање оружја.

Поступајући тужилац је донио наредбу о спровођењу истраге и испитао осумњичене, те за Брчаниновића ставио приједлог за одређивање притвора надлежном суду.

Агенције

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

U Tuzli u subotu počinje sedmo izdanje Džumbus Festivala

Radio Brčko

Lukavac dobio status grada, premijer Tuzlanskog kantona uputio čestitke gradonačelniku

Radio Brčko

„Dani otvorenih vrata“ na Evropskom univerzitetu „Kallos“ Tuzla

Radio Brčko