RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

U RS-u sutra počinje isplata penzija

Ministarstvo finansija Republike Srpske obezbijedilo je sredstva neophodna za isplatu junskih penzija u Srpskoj, kao i za korisnike tog prava u Federaciji BiH i inostranstvu u iznosu od 98,9 miliona KM.

Iz Ministarstva je saopšteno da će sredstva biti doznačena komercijalnim bankama i preduzeću “Pošte Srpske” kako bi u skladu sa zakonom od sutra počela isplata penzija.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

U FBiH danas isplata martovskih penzija

Radio Brčko

РС исплаћује пензије за 12.750 корисника у Хрватској

Radio Brčko

Počinje isplata invalidnina za ratne vojne invalide u FBiH

Radio Brčko