BiHIzbori 2020Izbori BiH

U Sarajevu zabilježen slučaj fotografisanja izbornog listića zbog navodnog novčanog plaćanja

Na jednom biračkom mjestu, na području općine Novo Sarajevo, zabilježen je  slučaj fotografisanja izbornog listića zbog navodnog novčanog plaćanja.

O prijavi je upoznat dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, po čijoj uputi policijski službenici Uprave policije MUPKS-a poduzimaju mjere i radnje iz svoje nadležnosti na dokumentovanju krivičnog djela propisanog Krivičnim zakonom FBiH, saopćeno je iz MUPKS-a.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button