RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

U Tuzli počeo Međunarodni sajam pčelarstva ‘Medena’ , 40 izlagača iz BiH i regiona

Na Trgu slobode u Tuzli danas je počeo 18. međunarodni sajam pčelarstva “Medena”. Na ovogodišnjem sajmu  učešće je uzelo 40-ak izlagača iz Bosne i Hercegovine i zemalja regiona, a u proteklih 18 godina uspješan organizator ovog respektabilnog skupa je Pčelarsko društvo “Nektar” iz Tuzle.

Organizatori pozivaju  građane da posjete ovu manifestaciju i da na jednom mjestu kupe provjerene i kontrolisane sve vrste meda od domaćih pčelara, matičnu mliječ, pergu (fermentisana pelud), cvijetni prah, svježe sakupljen i zamrznut, različite koktele na bazi meda, med u saču, kozmetiku na bazi meda, ali i mnoge druge proizvode koji će biti predstavljeni na ovom sajmu.

– Kupovinom na ovom sajmu maksimalno ste zaštićeni i sigurni u kupljeni proizvod, ali i pomažete  razvoj privrede naše države – ističu  iz Pčelarskog društva “Nektar”.

Svečano otvaranje Međunarodnog sajma pčelarstva “Medena” zakazano je za sutra, a tada će biti dodijeljene nagrade i prznanja najbolje ocijenjenim izlagačima.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.