RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

Вишковић: Нико са стране не може уредити будућност БиХ

Премијер Републике Српске Радован Вишковић истакао је да нико са стране не може уредити будућност БиХ, осим народа који у њој живе.

“Не може нама нико бити већи пријатељ него ми сами себи и то што нам долазе неки са стране и нуде нам нека рјешења или некога мало више мазе и тапшу по леђима. То није добро за ову земљу. Ми смо овдје вјековима, ово је наша очевина, дједовина и ми се најбоље разумијемо. Будућност БиХ лежи у нама самима. Нико са стране не може уредити будућност БиХ него ми сами”, нагласио је Вишковић.

Према његовим ријечима, ти који се престављају пријатељима БиХ, не разумију менталитет народа у БиХ, ни поднебље, нити вриједности.

“Све више нам се увози `демократских вриједности` које овдје не могу заживјети наредних десет година. Ми имамо своју традицију, своју вјеру, свој начин битисања и то је за оне који дођу са стране тешко да разумију”, рекао је Вишковић синоћ за РТРС и додао да сви у БиХ у суштини трпе оно што неко други покушава да овдје наметне.

“Будућност свих на овим просторима је у нама самима. Ово је богата земља, земља домаћина”, додао је Вишковић.

Говорећи о помоћи страдалима од недавног земљотреса у Херцеговини, Вишковић је навео да је Влада Српске већ уплатила општини Љубиње око 150.000 КМ за санацију штете у основној школи, средњој школи и дому здравља.

Он каже да је од Републичке дирекције за обнову и изградњу добио информацију да има осам домаћинстава у Љубињу и четири у Берковићима која су морала да напусте своје домове и потраже смјештај код родбине.

Вишковић је рекао да је наложио да се приоритетно ријеше питања тих људи, да се у наредих дан два утврде тачне информације о томе какве поправке су потребне, колико има чланова домаћинства, да ли ти људи имају неки стан у власништву.

“Овдје морамо ставити на прво мјесто човјека. Ако је неко остао без крова над главом усљед земљотреса, мора да буде наш први приоритет”, истакао је Вишковић.

Извор: СРНА

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

На граници Црне Горе и БиХ заплијењена дрога вриједна 225.000 КМ

Radio Brčko

Vigemark: BiH nije nestabilna

Radio Brčko

Bosni i Hercegovini dozvoljen izvoz konja u Evropsku uniju

Radio Brčko