RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

Vodostaj na brani Modrac veći za 49 cm, u Tešnju nastavljeno otklanjanje posljedica poplava

Vodostaj na brani hidroelektrane Modrac jutros u 7 sati je bio 198,87 m.n.m., (tačka preljeva je 200 m.n.m.); u odnosu na mjerenje prije 24 sata, nivo je viši za 49 cm, saopćila je Federalna uprava Civilne zaštite.

U općini Tešanj, nastavljene su aktivnosti na otklanjanja posljedica poplava. Održana je vanredna sjednica Štaba Civilne zaštite, na kojoj su usaglašene prioritetne aktivnosti.

Veći dio sanacije putne infrastrukture završen je jučer.

Angažovani su mehanizacija šest preduzeća radi sanacije putne infrastrukture i čišćenja ulica, kao i Služba zaštite i spašavanja za asanaciju terena i Služba zaštite od požara radi pranja i čišćena poplavljenih javnih površina.

Higijesko-epidemiološka služba Doma zdravlja je dezinfekovala očišćene površine i objekte u saradnji s inspekcijom.

U skladu s Odlukom Štaba Civilne zaštite o proglašenju stanja prirodne nesreće, angažovane su i komisije za procjenu šteta.

Pomoć u otklanjanju posljedica je pružilo i Dobrovoljno vatrogasno društvo Doboj Jug.

Izvor: BHRT

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Bosnu i Hercegovinu i Srbiju prije devet godina pogodile katastrofalne poplave

Radio Brčko

Kapetan Kapetanije: Period do maja povoljan za prevoz roba rijekom Savom

Sanita Jerković Ibrahimović

Brčko: Sava u porastu

Radio Brčko