RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

Возачи све мање уграђују плин у аутомобиле

Интерес возача за уградњу плина у аутомобиле у Босни и Херцеговини драстично је опао, а као разлог се наводи то да су цијене течног нафтног гаса у посљедње вријеме доста увећане.

Наиме, уградња плина, која кошта око 900 КМ, није више исплатива власницима аутомобила, јер су цијене плина доста скочиле и чак се приближавају цијенама дизела и бензина на бензинским пумпама у БиХ.

Плин се, иначе, може уграђивати и комбиновати у возила на бензински, дизелски погон, као и на возила на електрични погон.

Драган Симанић, власник фирме из Сарајева, истакао је за “Независне” да је смањена потражња за уградњу плина у аутомобиле у његовој радњи.

“У посљедње двије године, како је дошло до поскупљења плина, које је, претпостављам, узроковано пандемијом вируса корона, смањен је обим посла и мање људи долази да угради плин у аутомобиле”, казао је Симанић.

Према његовим ријечима, цијена плина у посљедње вријеме је доста повећана, па је то основни разлог зашто се људи не одлучују да у своје аутомобиле уграђују плин.

“Иако и даље има економске исплативости, смањен је обим посла што се тиче уградње течног нафтног гаса у аутомобиле. Мислим да је то све због тих поскупљења плина, јер се то више не исплати као некада. Цијена уградње је око 900 КМ плус атест”, навео је Симанић.

Један власник компаније која се бавила уградњом плина из Бањалуке казао је да је прије неколико дана прогласио стечај, јер је посао драстично опао те нема више економске исплативости у послу уградње гаса у аутомобиле.

Извор: www.nezavisne.com

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.