RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

Vožnja električnih romobila: Strujno kolo nedorečenosti i različitih rješenja

Vožnja električnih romobila sve je popularnija u Bosni i Hercegovini. Međutim, komplikovano uređenje u BiH reflektuje se i na ovu oblast koja definiše kuda, kako i pod kojim uslovima se voze električni romobili. Republika Srpska i Kanton Sarajevo imaju svoje propise, državni nivo čeka da nadležna Komisija predloži izmjene zakona.

Tomislav Bojić, načelnik jedinice sigurnosti prometa u federalnom ministarstvu prometa i komunikacija kaže da se treba prvo pristupiti izmjenama Zakona o osnovama sigurnosti prometa na cestama što tek treba biti učinjeno.

“To je samo jedna od stvari koje treba mijenjati u Zakonu o osnovama sigurnosti prometa na cestama. Tu su i druge stvari kao što je Hrvatska nedavno uradila, hitni koridori i ostale stvari koje su manjkave”, pojasnio je Bojić.

Izvor: N1

Foto: N1

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Sarajevo: Najavljeno zakonsko regulisanje saobraćaja električnih romobila

Radio Brčko

Vozač električnog romobila je pješak!

Mirsad Arnautović