RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiHRegion

Vučić više nije predsjednik SNS-a, stranku preuzeo Miloš Vučević

Novi predsjednik Srpske napredne stranke (SNS) je Miloš Vučević, kojeg je predložio dosadašnji predsjednik Aleksandar Vučić koji se, kako je jučer i najavio, povukao sa čela stranke.

Vanredna sjednica je održana u Kragujevcu, a Vučić je prilikom obraćanja rekao da SNS nikad neće napustiti.

“Ponosan sam što sam sve ove godine vodio najbolju stranku”, poručio je Vučić

Vučević je član SNS-a postao 2008. godine, a potpredsjednik stranke je od 2016. godine. Za gradonačelnika Grada Novog Sada izabran je u septembru 2012. godine nakon čega prestaje da se bavi advokatskim poslom.

Za gradonačelnika je drugi put izabran u julu 2016., a treći put u septembru 2020. godine.

Ostavku na funkciju gradonačelnika Novog Sada podnosi 24. oktobra 2022. godine, a 26. oktobra postaje potpredsjednik Vlade Srbije i ministar odbrane.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!