RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

Заједничка акција тужилаштава БиХ и Шведске у борби против организованог криминала

На три локације на сјевероистоку БиХ према налогу Тужилаштва БиХ реализује се претрес објеката и хапшења у оквиру заједничке операције тужилаштава БиХ и Шведске у борби против организованог криминала, међународне трговине људима и прања најмање 3,9 милиона евра.

Активности се реализују у оквиру Заједничког истражног тима /ЈИТ/ Тужилаштва БиХ и правосудних и полицијских агенција Шведске, те уз координацију ЕВРОЏАСТ-а, саопштено је из Тужилаштва БиХ, чији истражилац на терену координише активности са полицијским службеницима Агенције за истраге и заштиту /Сипа/ БиХ, који дјелују уз подршку МУП-а Републике Српске.

Објекти претреса су под надзором полицијских службеника, а у току су детаљни претреси куће/стана, помоћних просторија, пратећих објеката, возила, као и претрес електронских уређаја, рачунара и телефона, а с циљем прикупљања доказа за вођење поступака у БиХ и Шведској.

Лица која су под истрагом осумњичена су да су, заједно дјелујући, учествовала у извршењу више кривичних дјела, у којима су оштећене жртве трговине људима из изразито рањиве популације, те је извршењем кривичних дјела, остваривана велика имовинска корист, која је почињењем кривичних дјела прања новца, с циљем легализовања, убацивана у финансијско пословање.

Кривична дјела су почињена на територији БиХ и Шведске, а што је резултирало формирањем заједничког истражног тима.

Почињена кривична дјела односе се на радну експлоатацију оштећених, кривична дјела преваре и злоупотребе права из социјалног осигурања, а износ незаконито стечене имовинске користи достиже најмање 3,9 милиона евра.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

БиХ: Ухапшени осумњичени за недозвољен промет акцизних производа

Radio Brčko

Akcija SIPA-e u Kladuši: Uhapšeno jedno lice, osumnjičeno za krivotvorenje službene isprave

Radio Brčko

Започела акција сaкупљања лектире за школу у Доњем Брезику

Миљана Ђурђевић