RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

Zdravstveni radnici u Kantonu Sarajevo danas izlaze na proteste, moguć i generalni štrajk

Predstavnici sindikata zdravstva u Kantonu Sarajevo, koji traže povećanje plaća, najavili su da će danas održati štrajk ispred zgrade Vlade Kantona Sarajevo.

Zdravstveni radnici ne isključuju ni mogućnost generalnog štrajka, ukoliko predstavnici vladajuće strukture ne dođu s konkretnom ponudom prihvatljivom za radnike u zdravstvu.

Nakon što za devet mjeseci sa pregovaračkim timom Vlade Kantona Sarajevo nisu uspjeli dogovoriti povećanje satnice sa sadašnjih 2,76 na 3,28 KM, predstavnici sindikata donijeli su odluku da danas izađu na proteste.

“Mi smo Vladi Kantona Sarajevo ponudili pojas za spasavanje, ali izgleda da im se boja pojasa nije dopala”, izjavio je ranije predsjednik Sindikata doktora medicine i stomatologije Kantona Sarajevo Izet Hočko.

Hočko je rekao da traže razumijevanje od pacijenata i dodao da će svi imati koristi ako ovo bude pozitivno riješeno.

Prije protesta, u 10.00 sati će biti održana konferencija za medije Vlade Kantona Sarajevo na kojoj će biti iznesen stav povodom najavljenih protesta zdravstvenih radnika.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!