RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

Zdravstveni radnici u Konjicu još nisu dobili plaće

Do današnjeg dana zdravstveni radnici Opće bolnice i Doma zdravlja u Konjicu nisu dobili svoje plaće jer nije deblokiran račun te dvije zdravstvene ustanove, kazao je u ponedjeljak u razgovoru za Fenu predsjednik Sindikata Opće bolnice Konjic Irfan Jazvin.

– Još nema nikakvih pomaka. Naši menadžmenti jučer su bili na sastanku u Poreznoj upravi u Mostaru gdje im je rečeno kako se radi na tome da se napravi neki sporazum koji će ići prema Poreznoj upravi Federacije BiH i da će se navodno to riješiti na federalnoj razini, ali po nama, sindikatima to je samo i dalje produžavanje agonije – istaknuo je Jazvin.

Ako se u roku od pet do sedam dana ne dođe do nekog rješenja Jazvin je najavio kako će uslijediti ili štrajk glađu ili blokada prometnice M-17 ili blokada institucija.

– Ove godine nisu nam isplaćene dvije plaće, a od ranije također još dvije, dakle ovo će biti ukupno četvrta plaća koju će zdravstveni radnici izgubiti. Sada svakako idu novogodišnji praznici, županijske institucije neće raditi tako da se može dogoditi da ne primimo još jednu plaću, odnosno da prije siječnja 2022. godine ne dobijemo ni jednu plaću. Hoćemo li štrajkati glađu ili nešto drugo, odlučit ćemo na Predsjedništvu sindikata – kazao je Jazvin.

Podsjećamo kako su zdravstveni djelatnici iz Konjica 3. prosinca na sat i pol blokirali magistralnu cestu M-17 u mjestu Drecelj, izražavajući na taj način nezadovoljstvo blokadom računa Opće bolnice Konjic i Doma zdravlja Konjic zbog čega kasni isplata njihovih plaća.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Grupa radnika “Pretisa” iz Vogošće obustavila rad zbog neisplaćene junske plate

Radio Brčko

Zdravstveni radnici u Konjicu bi već danas mogli dobiti svoje plaće

Radio Brčko

Požari u Neumu i Konjicu i dalje aktivni, potrebna pomoć iz zraka

Radio Brčko