RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Međunarodni dan doktora porodične medicine

Danas je Međunarodni dan doktora porodične medicine koji se u svijetu proslavlja od 2010. godine, a koji u Brčkom ove godine, zbog  epidemije virusa korona, neće biti obilježen na uobičajan način.

„Ove godine smo odlučili da skrenemo pažnju, ne samo na našu ulogu u zdravstvenom sistemu nego na ulogu koju smo imali na upravljanju  pandemijom „Covid 19“. Naime, doktori porodične medicine su odigrali ključnu ulogu – prvi su stali na liniju odbrane zdravstvenog sistema i zadnji ćemo i napustiti tu liniju odbarne“, kaže doktorica Maksida Jašarević, predsjednica Udruženja doktora porodične medicine u Brčkom.

Ona naglašava da je Međunarodni dan doktora porodične medicine prilika da se proslavi napredak postignut u segmentu porodične medicine i ukaže na poseban doprinos porodičnog doktora širom svijeta koji svakodnevno rade na zaštititi pacijenata i pružanju zdravstvene zaštite stanovništva istovremeno se suočavajući sa teškim izazovima.

„Međutim, mi i danas želimo da istaknemo značajan doprinos porodičnih doktora u pružanju zdravstvene zaštite stanovništvu, kao i važnost i ulogu doktora porodične medicine u cjelokupnom zdravstvenom sistemu”, istakla je doktorica Jašarević.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.