RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Брчко: Служен парастос у МЗ Трњаци

У организацији Удружења Ветерана Борачке организације Републике Српске у Трњацима код Брчког данас је служен парастос за погинуле борце и цивилне жртве протеклог рата.

Предсједник Борачке организације Републике Српске у Брчком Цвјетко Симић је подсјетио да је њих седам из овог мјеста нажалост уградило своје животе у стварање Републике Српске.

Овом приликом поновио је опет да су демобилисани борци најугоженији по питању бројних права.

“Покушавамо да се изборимо преко Скупштине борачке организације РС-а, уствари донијели смо одлуку да се демобилисаним борцима повећа мјесечни додатак, на начин да им се по мјесецу учешћа у рату обрачунава по пет марака “, истакао је Симић.

Члан Борашке организације Трњаци, Миливоје Васић каже да су борци дали највриједније што си имали, своје животе.

„На нама је да наставимо и идемо путем којим су се они борили, а на властима је да помогну породицама погинулих бораца више него што су до сада то чинили“, појаснио је Васић.

Предсједник Скупштине Брчко дистрикта Синиша Милић изјавио је да се на овај начин чува успомена на претке али и истина за потомке.

„Његовати културу сјећања је важно, нарочито у тренуцима када се најављује ревидирање историје. Једини ефикасан начин, да се томе одупремо, јесте управо да његујемо сјећања, јер историја није ту да суди него да каже како је било“, додао је Милић.

Након парастоса запаљене су свијеће и положени вијенци од стране представника БОРС-а и других удружења проистеклих из посљедњег рата, представника законодавне и извршне власти из реда српског народа и српских политичких странака у Брчком.

 

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Брчко: Обиљежено 30 година од оснивања Прве посавске бригаде ВРС

Vladimir Matijević