RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoStranačke aktivnosti

Социјалистичка партија Брчко пружила подршку здравственим радницима

Општински одбор Социјалистичке партије Брчко овом приликом жели да изрази забринутост стањем у ЈЗУ “Здравствени центар Брчко” и да подржи оправдане захтјеве здравствених радника за побољшањем стања у ЈЗУ. Задње неспретне, нелогичне и закасњеле одлуке око стимулације здравствених радника ангажованих у ковид режиму, само су унијеле подјеле, изазвале незадовољство код свих запослених ангажованих у ковид амбулантама и одјељењима и понизили све запослене који су били изложени раду са ковид позитивним пацијентима.

Задње саопштење менаџмента ЈЗУ потврђује од раније присутне сумње за постојање бројних малверзација! Ко је у систему здравства у то вријеме пандемије имао плату од 6000,00 КМ? Како су набавке алкохола плаћане и преко 20,00 КМ по литру! Зашто у почетку пандемије није било заштитних средстава? Зашто “Магнет” није набављен иако су средства била обезбијеђена већ дужи низ година? Ко је од тога имао велику корист, а буџети дистрикта и грађани дистрикта штету? Довољно разлога да се истражни органи позабаве стањем у ЈЗУ “Здравствени центар Брчко”, а на које су посланици Социјалистичке партије у својим дискусијама и питањима у Скупштини Брчко дистрикта указивали од 2020. године. Утврђивање одговорности и санкционисање је уједно и превенција неорганизације, неправилности, махинација у наредном периоду!

Радио Брчко се ограђује од објављених информација у овој рубрици и одговорност за њихов садржај сносе искључиво њихови аутори, односно пошиљаоци.