RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Брчко: У изради три регулациона плана

У Заводу за планирање, пројектовање и развој дистрикта Брчко тренутно је актуелана израда регулационог плана Фицибајер као једне значајне локације гдје се планирају спортско рекреативни, стамбени и други садржаји према савременим принципма планирања.

„Регулациони план Мујкићи 2 је већ предат носиоцу припреме Одјељењу за просторно планирање и Нацрт регулационог плана индустријске зоне Интерплет, што је веома значајно са аспекта будућег развоја привреде“, каже Исмет Дедеић, директор Заводу за планирање, пројектовање и развој Брчко дистрикта. Према његовим ријечима поред индустријске зоне Брка – Брод ово је још једна значајна индустријска зона за Брчко и још једна шанса за домаће и стране инвеститоре.

„Ово је сада шанса и предност Брчког да по први пута има уређена мјеста за развој привреде што значи нова улагања и нова радна мјеста“, појаснио је Дедеић и додао да нових радних мјеста без нових улагања није могуће обезбиједити.

Говорећи о раду Завода за планирање, пројектовање и развој дистрикта Брчко, Дедеић наглашава да је  од оснивања Завода до данас урађено десетак регулационих планова.

„Брчко је иначе мјесто са лошом покривеношћу просторно планском документацијом што омета будући развој овог града. Планове је до сада радило неких 130 организација из БиХ и иностранства без неке међусобне усаглашености што је довело да данас имамо плански хаос у дистрикту Брчко што спречава будући развој“, појаснио је Дедеић.

Завод за планирање, пројектовање и развој дистрикта Брчко основан је 2019. године од стране Скупштине дистрикта Брчко. Завод је основан са циљем обезбјеђења професионалне функције интегрисаног друштвено-економског и просторног планирања дистрикта Брчко, као и израде пројектне документације за изградњу, реконструкцију и одржавање јавне инфраструктуре и јавних објеката у Брчком.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.