RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

U Brčkom započele horske radionice za djecu od četiri do 11 godina

Muzički centar Nota pod pokroviteljstvom Vlade Brčko distrikta danas je u Omladinskom centru započeo sa  organizovanjem horskih radionica za djecu uzrasta od četiri do 11 godina koja imaju želju da pjevaju, druže se i uče.

„Ovako nešto se po prvi put  organizuje u Brčkom jer svi dosadađnji horovi su uglavnom bili za odrasle ili su  bili prilagođeni određenim institucijama. Već danas na prvoj pripremnoj radionici stiglo nam je 35-oro djece i ovaj broj nije konačan tako da će on u narednom periodu sigurno još rasti“ istakla je Dijana Novaković predsjednica ovog udruženja.

Polaznici ovih radionica bi trebali da kroz pjesmu i druženje savladaju osnovne tehnike horskog pjevanja  poznatih dječijih pjesmica, ali prije svega da se dobro zabave poručili su iz ovog  udruženja.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.