RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Muzička škola raspisala Javni poziv za upis učenika

Foto: Arhiva

Osnovna muzička škola Brčko distrikta raspisala je Javni poziv za upis učenika u školsku 2024./2025. godinu za šest odsjeka i jedan pripremni odjel.

Na osnovu Odluke nastavničkog vijeća Osnovne muzičke škole Brčko distrikta raspisan je Javni poziv za upis učenika u prve razrede na pet instrumentalnih odsjeka, na odsjek za solo pjevanje, te u pripremni odjel.

„Moram istaknuti da ove godine, s obzirom na naše kapacitete, nećemo biti u prilici primiti veliki broj učenika, ali ipak smo raspisali Javni poziv za sve naše odsjeke. Učenici se mogu opredijeliti za harmoniku, flautu, violinu, gitaru ili klavir, dok oni malo stariji mogu izabrati odsjek za solo pjevanje, a za naše najmlađe imamo i pripremni odjel“, kazao je Jasmin Hasić ravnatelj ove škole.

Ravnatelj Muzičke škole, Jasmin Hasić/Foto: Gorana Antić

Svi kandidati koji se prijave na ovaj Javni poziv moraju proći prijemni ispit gdje će se utvrditi glazbene sposobnosti učenika kao što su glazbena memorija i sluh, ritam te procjena tjelesne sposobnosti od strane komisije za sviranje određenog instrumenta, a pored prijavljenih učenika prijemnom ispitu pristupaju i učenici pripremnog odjela iz ove školske godine.

Prema riječima Jasmina Hasića Osnovna muzička škola pohađa se paralelno s redovnom školom i u potpunosti je besplatna. Nadalje, on navodi da na prijemni ispit u pripremni odjel mogu se prijaviti kandidati koji naredne školske godine u redovnoj školi upisuju drugi razred, na instrumentalne odsjeke mogu se prijaviti oni učenici koji upisuju treći ili četvrti razred, dok se na odsjek za solo pjevanje mogu prijaviti djeca uzrasta od 14 do 17 godina starosti.

Prijave za polaganje prijemnog ispita mogu se preuzeti, odnosno predati, u sekretarijatu škole svakog radnog dana od 8 do 12 sati, ili preuzeti na službenoj Facebook stranici Muzičke škole. Uz prijave potrebno je dostaviti i kopiju rodnog lista kandidata radi utvrđivanja starosti djeteta. Javni poziv ostaje otvoren do 07. svibnja 2024. godine do 12 sati.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.