RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKultura

Bogata izdavačka produkcija Književnog kluba Brčko Distrikt

Redovni sastanak Upravnog odbora Književnog kluba Brčko Distrikt na kome je analiziran Izvještaj o  radu u protekloj  i usvojen Plan rada kluba za 2017. godinu  održan je sinoć u prostorijama Kluba.

«Sem izdanja dvobroja časopisa „Riječ“ i brojinih drugih aktivnosti, Književni klub Brčko Distrikt je izdao 15-ak naslova domaćih i stranih autora», kazala je Mirjana Đapo, članica Društva pisaca BiH i Udruženja književnika Srbije.

Ona je podsjetila  da su na 5. Internacionalnim Suretima pjesnika u Brčkom, nastupili  pjesnici iz više zemalja, kojima je o trošku kluba, protekle godine objavljena knjiga.

U narednim mjesecima očekuju se promocije knjiga članova kluba: Slađane Jovičić, Nede Čajević, Suade Kovačević, Mirjane Đapo i Suvada Alagića.

Rad Književnog kluba Brčko Distrikt pomažu Vlada i Skupština Brčko Distrikta, te u posljednjih nekoliko godina izdanja pojedinih autora sponzoriraju BH- Telecom i BIMAL Brčko.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.