RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Večeras projekcija filma “Brčko – smrt na stotinu načina” u Domu kulture

Večeras će se s početkom u 18.00 sati, u Domu kulture Brčko održati premijera dokumentarno-igranog filma “Brčko – smrt na stotinu načina”, koji govori o početku rata i etničkom čišćenju u Brčkom.
Film u fokusu ima potresne ispovijedi i fragmente ljudskih sudbina iz ratnog vihora 1992. godine, zločine, logore, grobnice i zločince kroz prizmu žrtava i svjedoka.
Anis Topčagić, menadžer filma i predsjednik “Prosvjetitelja” Brčko je za Radio Brčko naglasio da je glavna poruka filma da svi zajedno u Brčkom, ali i šire, idemo ka dijelovima koji nas spajaju, da idemo zajedno ka budućnosti i da, ipak, ne zaboravimo, da ostane to u sjećanju budućim naraštajima.

Organizatori su “Prosvjetitelj” Brčko i Udruženje porodica nestalih, nasilno odvedenih i ubijenih Bošnjaka Brčko distrikta BiH.

Film se prikazuje o okviru obilježavanja 25 godina od počinjenih zločina nad civilima nesrpske nacionalnosti u Brčkom.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

1 komentar

Misko 06.05.2017. - 12:04 at 12:04

Cudi me da srbi to dozvoljavaju samo ako je istina i samo istina prikazana onda je uredu

Kometari su zaključani.