RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Изградња трим стазе у завршној фази

Изградња трим стазе у Брчком је у завршној фази и наредних неколико дана биће комплетно завршена, потврдио нам је Срђан Кондић, надзорни инжињер Одјељења за јавне послове Владе дистрикта који ради на реализацији пројекта  изградња трим стазе у градском парку.

Ових дана требали би бити окончани радови на комплетном пројекту који, поред изградње трим стазе, подразумијевају изградњу пјешачке стазе, постављање расвјете и хортикултурно уређење парка.

Кондић је упутио апел грађанима да још пар дана, док се подлога не осуши, не излазе на трим стазу јер, иако је трим стаза ограђена, задњих неколико дана  грађани прескачу ограду и на тај начин проузрокују оштећење подлоге.

Трим стаза дужине 576 метара и ширине 1,60 метара је кружнога карактера и на површини има еластичну подлогу односно тартан погодан како за трчање, тако и за шетњу. Пјешачка стаза је дужине 134 метра, ширине 1,40 метара и она пролази попречно кроз парк.

Уз трим и пјешачку стазу биће постављено 30- так клупа и канти за смеће, те осам савремених стубова расвјете на мјестима на којима јер она неопходна.

Након што је уклоњено десетак оронулих и иструлих стабала липе, јасена, врбе, тополе и брезе, у градском парку биће посађено 10 врста лишчарског дрвећа кога тренутно у градском парку нема. Тиме ће се парк обогатити за нових 156 садница, поред којих ће бити посађено тридесетак врста четинара, затим веће количине грмова и украсне траве.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.