Brčko

Актив жена СНСД – а организовао два стручна љекарска предавања за 200 чланица

Актив жена СНСД – а Брчко организовао је у Дому културе у Ражљеву стручна љекарска предавања за 200 жена на теме „Превенција и рано откривање карцинома дојке“ и „Здравље костију – Ваш приоритет“.

Предавачи су били специјалиста породичне медицине Снежана Лугоњић и доктор медицине Пелка Радушић.

Предсједница Актива жена СНСД –а Брчко, Слободанка Ћурчић, истакла је да Актив вриједно ради током цијеле године, од обиљежавања празника хуманитарнима акцијама, до обилазака манастира, а једна у низу тих активности је и корисно предавање одржано у Ражљеву.

„Одлучили смо се да то овога пута направимо у Ражљеву. Окупили смо овдје и жене из других мјесних заједница, а након овог посјетићемо још три или четири мјесне заједнице гдје ћемо такође скупити значајан број жена“, рекла је Ћурчићева.

Она сматра да су предавања веома значајна и да ће користити женама.

Предсједник ОО СНСД – а Брчко, Ђорђа Којић, такође је присуствовао данашњем догађају и овом приликом похвалио рад Актива жена, истичући да се ради о једном од најактивнијих и најорганизованијих.

„Ово није никакава предизборна кампања, овдје се ради о сталној активности Актива жена СНСД – а. И сам предсједник Милорад Додик сваки пут када дође у Брчко истакне да је наш Актив жена један од најорганизованијих у Републици Српској, а то, ево, потврђује и данашње дружење“, рекао је Којић.

Специјалиста породичне медицине Снежана Лугоњић истакла је да је данашње предавање веома важно, како би подсјетили жене да брину о свом здрављу.

„Јако је битно да жене буду упознате са овим проблемом. Да воде рачуна о превенцији, да се редовно прегледају. Ово је веома често обољење, а жене самопрегледима у 80% случајева могу саме на вријеме да открију ову болест“, истакла је Лугоњић.

Доктор медицине Пелка Радушић такође је говорила о веома значајном обољењима костију.

„Хтјели смо да укажемо колико je остеопороза присутна и честа као обољење. Увијек се то везивало за старије особе, међутим данас је велики број жена средње животне доби склоно овmо обољењу и због тога сматрамо да је веома важно упознати их са овим проблемом“, рекла је Радушић.

Ово дружење је било едукативног, али и забавног карактера.

За чланице је уприличен и културно – забавни програм, на којем је наступило Срспко култруно умјетничко друштво „Ражљево“, као и локални музички бенд.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button