RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Aktualni izleti i more za brčanske penzionere

Godišnje aktivnosti Udruge penzionera Brčko predviđaju odlazak penzionera na izlete, more i banje.

“Upravo su aktualni izleti i more. Јedna skupina penzionera је 20. kolovoza već otišla na more u mjesto Đenovići i tamo će boraviti deset dana. Zahvaljujući aktivnostima udruge i donaciji Vlade Brčko distrikta penzioneri manje plaćaju što je dobro s obzirom na male mirovine. Prošle godine u ovo vrijeme su penzioneri išli u Višegrad i Oplenac, dok je sada u rujnu aktualna Vrnjačka banja“, kazao je predsjednik Udruge penzionera Brčko Veljko Zlatović.

Naredna aktivnost je odlazak na dvodnevni izlet 58 penzionera u Vrnjačku banju 5. rujna 2017. godine gdje će posjetiti znamenitosti toga kraja, a u povratku će obići još neka mjesta.

Od ostalih aktivnosti Zlatović navodi šahovski turnir koji će se održati u četvrtak 24. kolovoza gdje će imati goste u uzvratnoj posjeti iz Lopara. Tim povodom su pripremljene nagrade za učesnike turnira kao i zakuska.

“Nakon turnira znat će se koji naši penzioneri idu na republičko natjecanje koje će se održati u rujnu na lokaciji Etno sela “Stanišić“. Ovaj turnir će trajati dva dana i takva aktivnost je veoma dobra za penzionere kako u fizičkom tako i u psihičkom smislu jer se, na taj način, ova populacija takozvane treće životne dobi, “izvlači” iz samoće u svojim domovima i kvalitetno se druži“, kazao je predsjednik Zlatović.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.