RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Ambasador Švicarske posjetio Brčko distrikt

Ambasador Švicarske u BiH Daniel Hunn boravio je danas u zvaničnoj posjeti Brčko distriktu. Tokom posjete švicarski ambasador se sastao sa gradonačelnikom i dogradonačelnikom Esedom Kadrićem i Antom Domićem te predsjednikom i dopredsjednikom Skupštine Brčko distrikta Sinišom Milićem i Ivom Filipovićem.

Ovo je druga posjeta švicarskog ambasadora Brčko distriktu koju smo iskoristili da mu se zahvalimo za sve ono što ova zemlja čini kada je u pitanju pomoć i podrška ovoj lokalnoj zajednici, rečeno je u obraćanju novinarima.

„Još jednom smo potvrdili naše zajedničko opredjeljenje da se u naredne tri godine okonča proces deminiranja na području Distrikta što je ponovo izvijesno zahvaljujući direktnoj finansijskoj pomoći Švicarske vlade“ istakao je  gradonačelnik Brčko distrikta Esed Kadrić

Švicarski ambasador Daniel Hunn je naglasio da je tokom ove posjete razgovarano o nekoliko značajnih pitanja i projekata u Distriktu koje bi ova zemlja mogla podržati, a da je deminiranje jedno od njih.

“Na današnjem sastanku potvrđena je posvećenost Vlade i rukovodstva Brčko distrikta za provođenje reformi javne uprave, borbi protiv korupcije i stvaranja odgovarajućeg okvira za ekonomski razvoj u Distriktu”, naglasio je  Ambasador Hunn.

U tom smislu mi ćemo potencijanim investitorima iz Švicarske koji nas budu kontaktirali preporučiti Brčko distrikt  i susrete sa ovdašnjim predstavnicima vlasti kako bi razgovarali o potencijalnoj saradnji i investiranju na ovo područili su iz Švicarske ambasade.

Današnjim razgovorima je prisustvovao i Michael Scanlan, supervizor za Brčko distrikt.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.