RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Apliciranje za sredstva EU

Mogućnosti medjuregionalne saradnje i apliciranje za sredstva Evropske unije u segmentu poljoprivrede i turizma bila je glavna tema prezentacije aktivista asocijacije «Drina-Sava» koja djeluje na područiju Hrvatske ,Srbije i BiH.

«Edukacija o apliciranju na projekte medjugranične saradnje je veoma važna, jer čak ni početna sredstva grantova nisu zanemarljiva i kreću se od 1000. do 8.000 eura, po aplikantu, a maksimalan ukupni iznos za projekte u ovom ciklusu su do 35.000 eura» rekao je glavni koordinator za region Aleksandar Damjanović».

U ovom ciklusu fokus je na poljoprivredi i turizmu naglašeno je na edukaciji

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.