RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Božićna emisija s dekanom Brčanskog dekanata vlč. Damirom Ivanović

U crkvama i domovima širom BiH i svijeta, kršćani danas proslavljaju Božić, najradosniji kršćanski blagdan. Molitve, ukrašavanje božićnog drvca na Badnjak, odlazak na misu polnoćku i darivanje samo su neki od božićnih običaja.

Nažalost, i ove godine otajstvo Božića praćeno je djelovanjem pandemije COVIDa-19 koji je na svjetskoj razini obilježio posljednje dvije godine, pa se sama proslava Božića odvija u nešto drugačijem obliku, ali s jednakom količinom ljubavi, nade i radosti.

Povodom Božića razgovarali smo sa župnikom vlč. Damirom Ivanović, dekanom brčanskog dekanata.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Божићни интервју са протојерејем брчанским Драганом Ћирковићем

Vladimir Matijević

Uskrsni intervju s vlč. Damirom Ivanović: “Ovo je vrijeme izazova u kojem čovjek treba potvrditi da je čovjek i vjernik”

Sandra Živković

Hrišćani danas slave rođenje Hristovo

Mirsad Arnautović