RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoSport

Brčacima šest medalja iz sambe – „samoodbrane bez oružja“

Takmičari Kluba borilčakih sportova “Lokomotiva” Brčko su na međunarodnom takmičenju “Dan borilačkih vještina” u Petnjici, Crna Gora, osvojili  6 zlatnih medalja u konkurenciji oko 300 takmičara iz Italije, BiH, Srbije, Hrvatske, Makedonije, Njemačke, Švedske  i Crne Gore.

Do zlatnih odličja uglavnom u disciplini samba – samoodbrana bez oružja, stigli su seniorka Adisa Hukara, junior Redžep Brkić, kadet Emina Brkić, pionir Nemanja Tuvaljević te osmogodišnja Amarela Mustafić i najmlađa sedmogodišnja Irena Pešić.Takmičari brčanske “Lokomotive” se spremaju da od 26 do 30. jula u sklopu Reprezentacije BiH, nastupe u Splitu na svestilskim igrama borilačkih vještina pod pokroviteljstvom predsjednice Hrvatske. Očekuje se da će to biti nastup u Gripama u konkurenciji velikog broja takmičara iz 20 zemalja, rekao nam je Mehmedalija Brkić trener i predsjednik KBS “Lokomotiva”.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Десету годишњицу Клуба обиљежавају на међународној сцени

Admir Kadrić

Devetnaest sportista KBS „Lokomotiva“ osvojili 31 medalju

Admir Kadrić

Зорка Стојановић – шампион Србије у ММА

Admir Kadrić