RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčanska Skupština na listu javno-privatnog partnerstva uvrstila šest novih infrastrukturnih projekata

Prijedlog opozicionog bloka kojeg u brčanskoj Skupštini čine Socijalistička Partija i Stranka Demokratske Akcije u vezi sa izmjenama i dopunama Zakona o dječijoj zaštiti, nije dobio podršku većine zastupnika, odnosno dovoljan broj glasova, jer ga nisu podržali zastupnici pozicije.

Obrazloženje parlamentarne većine je bilo da sveobuhvatnije izmjene, a koje se tiču prava na prosječnu platu roditeljima djece sa teškim oboljenjima, kroz redovnu proceduru, već priprema Vlada Brčko distrikta. Pored navedenog, tokom jučerašnjeg popodnevnog i večernjeg dijela zasjedanja, zastupnici su analizirali i prijedlog budžeta Distrikta za narednu godinu, te prihvatili odluku o uvrštavanju šest novih infrastrukturnih projekata na listu onih koje treba realizovati posredstvom javno-privatnog partnerstva u Distriktu.

Među šest dodatih projekata su izgradnja specijalne onkološke bolnice, izgradnja i upravljanje centralnim grijanjem za stanovnike Distrikta, potom izgradnja termoelektrane na plin, izgradnja podzemnih garaža, kao i prečistača otpadnih voda.

Pored ostalog, zastupnici su nakon kraćih rasprava primili k znanju, odnosno prihvatili Izvještaj o radu i finansijskom poslovanju za prošlu i prvu polovinu ove godine JP „Putevi Brčko“ te izvještaj o radu Pravobranilaštva za prvih šest mjeseci tekuće godine, dok su izmjene i dopune finansijskog plana RNU “Radio Brčko” za tekuću godinu vraćene na doradu. Zasjedanje je inače, nakon elaboriranih više od trideset tačaka, sinoć oko 22 sata i 30 minuta prekinuto i najvjerovatnije će biti nastavljeno za petnaest dana, odnosno u srijedu 13. decembra.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.