RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčanska Skupština primila k znanju izvještaje pravosudnih institucija Distrikta za prošlu godinu

Zastupnici brčanske Skupštine tokom prijepodnevnog zasjedanja najviše vremena su potrošili na analizu izvještaja o radu u minuloj godini, brčanskog Osnovnog suda, Tužilaštva i Pravosudne komisije Distrikta. Uz brojna pitanja zastupnika, te pojašnjenja od strane čelnika pomenutih pravosudnih institucija izvještaji su prihvaćeni odnosno primljeni k znanju.

Pored ostalog zastupnici su prihvatili i plan raspodjele viška prihoda nad rashodima brčanskog Zavoda za planiranje projektovanje i razvoj, kao i Izvještaj o finansijskom poslovanju JP “Putevi Brčko” za minulu godinu. Do okončanja 25. redovne sjednice zastupnici bi u popodnevnom dijelu rada trebali apsolvirati preostalih šest tačaka, a potom otpočeti novo 26. redovno zasjedanje čijim dnevnim redom je predviđeno 27 tačaka.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Nova sjednica brčanske Skupštine iduće srijede

Admir Kadrić

Брчко: Посланици усвојили нацрт Закона о рагулисању цијена у првом читању

Radio Brčko

Brčanska Skupština kroz prvo čitanje prihvatila i Zakon o civilnim žrtvama rata u Brčko distrktu BiH

Admir Kadrić