RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčanska Vlada 20.maj proglasila Danom žalosti u Brčko distriktu

Vlada Brčko distrikta BiH na 27. vanrednoj sjednici donijela je Odluku o proglašenju Dana žalosti u Brčko distriktu BiH danas, 20. maja, zbog stanja elementarnih nepogoda i stradalih žrtava usljed poplava velikih razmjera koje su zahvatile Bosnu i Hercegovinu, oba entiteta i Brčko distrikt BiH.

Prema Odluci, Dan žalosti obilježava se obaveznim isticanjem zastave Bosne i Hercegovine na pola koplja na svim zgradama Vlade i institucija Brčko distrikta BiH.
Dana, 20. maja u Brčko distriktu BiH ne mogu se održavati javne, kulturne, zabavne i sportske priredbe. Ugostiteljski objekti ne mogu puštati muziku, izuzev onih u kojima su već zakazane proslave, pod uslovom da se održavaju u zatvorenom prostoru, i nije dopuštena upotreba automobilskih i drugih sirena u koloni vozila povodom svadbi ili drugim povodom.
Obavezuju se medijske kuće sa područja Brčko distrikta BiH da svoje programske sadržaje prilagode danu žalosti.
Izvor:Vlada Brčko distrikta

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.