RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčanska Vlada spriječila odstrel “predatora”

Brčanska Vlada na jučerašnjoj sjednici nije prihvatila prijedlog Odjeljenja za poljoprivredu da usvoji Odluku o prekidu lovostaja u Distriktu kako bi se izvršio odstrel divljači koja uništava usjeve, što se prije svega odnosi na divlje svinje i lisice.

„Na naše iznenađenje, Odluka o odstrelu nije prihvaćena jer su neki od članova vlade insistirali i na dodatnim odredbama odluke, zalazeći i u ono što ona u svojoj osnovi ne obuhvata, a tiče se Zakona o lovstvu koji inače, zbog usaglašavanja politike, još nije u primjeni“, rekao je šef resornog odjeljenja, Milenko Ninković.

Odbijanje prihvatanja navedene Odluke je tim neuobičajenije jer je brčanska Skupština podržala ideju da se donese takva odluka, te utvrdila termine lova koji je bio zakazan za ovu nedjelju 12. decembra i onu 26. dana ovog mjeseca, precizirali su iz resornog odjeljenja brčanske Vlade.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Брчко: Влада одобрила трансфер за трећи покушај вантјелесне оплодње

Radio Brčko

Brčko distrikt BiH: Odlukom Vlade rebalansirano 15 milijuna maraka

Radio Brčko

U akciji „FUŠ“ uhapšen službenik Vlade Brčko distrikta

Radio Brčko