Brčko

Brčanski Parlament naložio izmjene Pravilnika u JP Komunalno, a u kontekstu predstojećih izbora

Zastupnici brčanskog Parlamenta, tokom jučerašnjeg popodnevnog dijela zasjedanja, apsolvirali pet tačaka dnevnog reda, među kojima je najznačajnija ona koja se odnosila na davanje saglasnosti na Pravilnik o radu JP Komunalno Brčko, a koja se tiče odbravanja neplaćenog odsustva radnika.“S obzirom da slijede lokalni izbori, kroz Pravilnik JP Komunalno, željeli smo, uvesti obavezu da sva javna preduzeža u Distriktu,  odnosno, njihovi menadžmenti, moraju predhodno razmotriti razloge, pa tek onda eventualno, donijeti odluku o odobravanju neplaćenog odsustva, naročito uposlenika koji će učestvovati, ili se nalaziti,  na listama kandidata za predstojeće izbore“, rekao je dopredsjednik Skupštine Ivo Filipović.

Na ovaj način parlament želi izjednačiti uposlenike u institucijama i javnim preduzećima. „Hoćemo  u identičan položaj da dovedemo uposlenik u javnim institucijama, koji mora dobiti neplaćeno odsustvo, ako učestvuje u predizbornoj kampanji, i uposlenika iz javnog preduzeća, koji zahtjev nije morao ni podnositi“, precizirao je Filipović. Zasjedanje Skupštine prekinuto je kod analize Pravilnika o podsticajima u poljoprivredi, i biće nastavljeno najvjerovatnije, za tri dana, odnosno narednog četvrtka, a neposredno, prije otpočinjanja vanrednog zasjedanja, u vezi sa rebalansom budžeta Distrikta za tekuću godinu.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button